Orígens

Grup SAGARDI és un projecte empresarial del sector de la restauració que neix el 1996 amb la voluntat de buscar les arrels gastronòmiques, per tal d’oferir propostes al llarg d’aquests anys com un referent de prestigi reconegut en el món de la restauració, especialitzat inicialment en la cuina basca de qualitat i diversificat actualment en altres conceptes de la gastronomia.

 

El projecte inicial es remunta al 1994, quan s’inaugura de la d’Iñaki i Mikel López de Viñaspre, a Sant Pere de Ribes (Barcelona), el primer restaurant IRATI, que va ser traslladat al cap d'un any a la seva localització actual, al centre històric de Barcelona. Arran d’IRATI, que va esdevenir la llavor dels actuals restaurants SAGARDI, el grup ha anat evolucionant i creixent fins a convertir-se en el que és ara.

 

El 1996 es crea un nucli format per joves professionals de diverses àrees vinculats als fundadors d’IRATI i el 1997 es constitueix la companyia amb l’objectiu de fer realitat el concepte SAGARDI.

 

A partir de la consolidació de la marca SAGARDI com una realitat tangible en el mercat i valorada com un producte de qualitat, tant per al client com per a l’àmbit gastronòmic, Grup SAGARDI ha anat creixent amb la creació de 29 establiments (inclossos 2 hotels i 1 concessió d’espai emblemàtic).

 

El 2008 s’inicia l’expansió internacional de SAGARDI a Portugal i Argentina. La ciutat de Buenos Aires va acollir també, en primícia, el projecte de restauració i un nou concepte d’allotjament singular, SAGARDI Loft Osteria.SAGARDI també compta amb restaurants a Londres i Mèxic

 
Grup SAGARDI l'objectiu d'implantar-se les principals capitals gastronòmiques del món.Aquest procés està marcat per un meditat pla estratègic que desenvoluparà la marca a escala global en els propers anys.